Kezdőlap » Hírek » Virágos Pálosvörösmart – nálunk járt a zsűri

PÁLOSVÖRÖSMART most

Virágos Pálosvörösmart – nálunk járt a zsűri

Ha Pálosvörösmartra – vagy a településen át – utazik az ember, kétségkívül elámul: amerre néz, rendezett, virágos előkertek fogadják.

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny 26. alkalommal került meghirdetésre, amelyre immár erdélyi magyarlakta települések is nevezhettek. A megmérettetésre a tavalyinál is több, 333 nevezés érkezett, a területi szintű értékeléseknek köszönhetően pedig még több településnek lesz esélye arra, hogy jövőre hazánkat képviselje az Entente Florale Europe-n.  

A Virágos Magyarország-program turisztikai szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a rendezett, szemet gyönyörködtető közterületek a turisták számára is vonzóbbak.

A Virágos Magyarország verseny keretében a települések értékelését szakmai zsűri végzi, kertész, tájépítész, város- és falugondnok szakember vizsgálja meg társadalmi munkában a településeket a nyár folyamán.

A tegnapi napon  településünkre érkezett a szakmai zsűri, kiket  örömmel vezettünk körbe Pálosvörösmart utcáin és a Mária Parkban. A zsűri fővédnöke idén is Borbás Marcsi, aki 2017-ben Fővédnöki díjat adott át Pálosvörösmart község részére.

A virágos előkertek gondozottsága lenyűgőzte őket, a lakosság virágszerető és gondozó munkájának köszönhetően.

A zsűrizés során figyelik a virágosítást, az utcák tisztaságát, a település rendezettségét. Nem céljuk a kritizálás, inkább csak tanácsot szeretnének adni ahhoz, hogyan fejlődhet még a község. Az viszont kiemelt szempont, hogy az adott hely ne csak a lakosoknak, de a turistáknak is otthont adjon.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint „a következő negyed évszázadban azért a célért kell tovább dolgoznunk közösen, hogy még zöldebb, még virágosabb, fejlődő, élhető, biztonságos, valamint fenntartható falvak és városok legyenek Magyarországon”, s ezzel meg is fogalmazta a verseny egyik lényeges gondolatát.

Eseménynaptár

<< jan 2020 >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2